De Ziua Poliţiei Române, jurnaliştii orădeni au fost invitaţi la poligonul de trageri pentru a concura la Cupa Presei organizată în fiecare an cu ocazia acestui eveniment. Reprezentanţii redacţiilor BIHOREANUL, Crişana, Bihon.ro, Radio România Actualităţi, Bihari Naplo şi TTV Oradea au fost cei care s-au încumetat să tragă cu pistolul.

Ca în fiecare an, de ziua lor, polițiștii organizează un concurs pentru gazetarii orădeni, mai exact aceştia trebuie să tragă la ţintă cu un pistol Carpaţi, model 1974, de cinci ori, în Poligonul de tragere al Poliţiei, situat în incinta bazei sportive "Dinamo".  

Jurnaliștii au fost instruiţi la început de șeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale, comisarul-şef Marin Darna, iar pe parcursul concursului au fost asistaţi de alţi angajați ai aceluiași Serviciu.

Deşi părea uşor, puşi în faţa faptului, jurnaliştii nu au mai fost atât de relaxaţi. Totuși, s-au descurcat. Cel mai bun ţintaş s-a dovedit Radu Cacuci, de la Radio România Actualităţi, care a reuşit să nimerească de patru ori din cinci mijlocul ţintei. "Un rezultat excelent", a spus Marin Darna. 

În continuare locul II a fost luat de Mircea Codilă, de la cotidianul Crişana, iar locul III a fost luat de Szeghalmi Örs, de la Bihari Naplo. Următoarele premii au fost luate de Oana Farcaş şi Demeter Marius de la Bihon.ro, Lucian Lezău de la TTV Oradea, Mădălina Sim de la BIHOREANUL şi Alina Ungur de la Crişana.

Pe lângă jurnalişti, și ofiţerul de presă Ioana Lascău a tras la țintă, din pasiune.

Cupele şi diplomele au fost acordate de șeful IPJ Bihor, Alin Haniş. "Probabil sunteţi ultimii care mai trag în acest poligon", a declarat chestorul, anunțând că poligonul va intra în reabilitare în cadrul unui proiect a cărui lider este Prefectura, iar printre parteneri se află şi IPJ Bihor.

Ziua Poliţiei Române va fi sărbătorită, în continuare luni, de la ora 10, în Cetatea Oradea, unde doritorii vor putea vedea demonstraţii și exerciții tactice ale luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar și ale demonstraţii de abilităţi ale unităţii canine a Poliţiei bihorene.