Cele 13 creşe publice din Oradea sunt foarte căutate. La finalul sesiunii de înscriere din această vară pentru anul şcolar 2018-2019, s-au adunat 618 dosare pe 245 de locuri libere.

La fel ca-n anii trecuţi, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a admis mai mulţi copii, mai precis 526, întrucât unii dintre ei vor frecventa creşa abia din 2019.

În plus, la creşe frecvenţa este scăzută. "De regulă nu vin toţi copiii deodată la creşe. Ei sunt micuţi şi sensibili, se şi îmbolnăvesc repede. Anul acesta am avut cel mai mare grad frecvenţă, de 90%, în luna mai", a declarat pentru BIHOREANUL Adina Ciucioiu, şefa Serviciului Programe Sociale din cadrul DAS Oradea.

După evaluarea dosarelor, au rămas în aşteptare 91 de copii, iar unul a fost respins întrucât părinţii lui nu au putut face dovada că locuiesc în Oradea, având aici domiciliul sau flotant.

"În situaţia în care se retrag copii de la creşe, vom da curs solicitărilor de pe lista de aşteptare", a mai precizat Adina Ciucioiu.

În această perioadă, mai precis până marţi, 17 iulie, se pot depune contestaţii la sediul DAS Oradea din str. Primăriei, precum şi online la adresa daso@rdsor.ro.

În Oradea funcţionează 13 creşe publice, care au în total 519 locuri, o bună parte dintre acestea fiind ocupate înainte de sesiunea din această vară.