Librăria Cărtureşti va găzdui sâmbătă şi duminică, începând cu ora 17, două evenimente dedicate lansării volumului "Imigrantul", scris de orădeanul Răzvan Cheregi, care a pornit de la povestea reală a străbunicului său, care a plecat din Popeşti şi a devenit un om de afaceri de succes în Statele Unite ale Americii.

"John Jinar (Ioan Jinari) este un tânăr român din Transilvania, plecat la sfârşitul secolului al XIX -lea când avea doar 14 ani, spre America. În drumul său de peste 4 ani până la portul de îmbarcare şi mai departe pe vaporul transatlantic, John trece prin aventuri incredibile, îşi face prieteni şi pierde o parte dintre ei pe drum, iubeşte şi este iubit, câştigă respect şi admiraţie, dar... le pierde pe toate. Până să ajungă un respectat om de afaceri în America, în cercul din care făceau parte Firestone, Ford sau Edison, John va trece prin multe încercări teribile care i-ar fi făcut pe mulţi alţii să renunţe...". 

Aşa sună prezentarea volumului scrise de Răzvan Cheregi. "Am lucrat trei ani la acest proiect, pornind de la viaţa reală a lui John Jinar (Ioan Jinari) aşa cum mi-a fost povestită de către mama mea. Personajul principal al romanului este stră-străbunicul meu", spune autorul. 

"Imigrantul" este primul volum dintr-o serie care va continua cu "Întoarcerea imigrantului". 

Căsătorit şi tată a trei copii, Răzvan Cheregi (foto) are o experienţă de peste 17 ani în companii multinaţionale de top unde a ocupat poziţii importante de management. El este implicat acum în numeroase acţiuni de educaţie financiară pentru antreprenori. 

Din acest an, el a devenit ambasador al proiectului RePatriot în relaţia cu românii de pretudindeni, participând la gale şi întâlniri dedicate reîntoarcerii românilor din diaspora acasă. 

De altfel, el plănuieşte să lanseze o campanie de repatriere a unor familii de români plecaţi la muncă în străinătate, folosind inclusiv o parte din fondurile obţinute din vânzarea cărţii. De asemenea, îşi doreşte să atragă parteneri din rândul unor companii importante care să susţină înfiinţarea unei burse anuale prin care o familie de români plecaţi în străinătate să revină în ţară şi să-şi deschidă o afacere.