Ciprian Blejan, liderul ALDE Bihor, a criticat dur haosul generat de mutarea pieţei de vechituri, care blochează la fiecare sfârşit de săptămână şoseaua de centură a Oradiei, acuzându-i pe responsabilii proiectului de „inconştienţă şi lipsă de respect” faţă de comercianţi, vizitatori şi participanţii la trafic.

„Bolojan poate să-şi ceară scuze, dar problemele rămân, cel puţin până în toamna viitoare. Locuri de parcare nu sunt suficiente, pietonii ajung în piaţă trecând peste un teren privat. Dacă omul îşi pune gard, ce facem? Ne luăm elicopter? Este revoltător ce se întâmplă!”, a spus preşedintele ALDE Bihor într-o conferinţă de presă organizată, joi, la sediul organizaţiei.

Potrivit lui Blejan, problemele nu ar fi existat dacă administraţia locală ar fi realizat din timp un studiu de circulaţie şi ar fi pregătit procedurile pentru realizarea pasarelei spre piaţă, din momentul în care s-a stabilit că pe locul vechii pieţe se va construi noua sală polivalentă.

„Studiul de fezabilitate e prevăzut pentru luna ianuarie, dar e doar prima etapă pentru o investiţie. Va urma proiectul tehnic, avizul Agenţiei aeronautice, licitaţia, execuţia... Toate aceste proceduri durează luni de zile. Vorbim de o pasarelă de 600 metri. Eu nu cred că se va finaliza mai devreme de finalul anului viitor”, a spus preşedintele ALDE Bihor.

Până atunci, însă, Blejan este de părere că specialiştii Primăriei ar trebui să găsească soluţii provizorii pentru degajarea traficului din zonă. Întrebat de BIHOREANUL care ar fi acestea, liderul ALDE a spus că va solicita Primăriei Oradea să amenajeze trotuare provizorii, respectiv benzi de degajare care să nu mai obtureze sensul giratoriu.

„Trotuarele provizorii ar putea fi delimitate cu balize şi supravegheate de poliţiştii rutieri care sunt oricum prezenţi la fiecare sfârşit de săptămână în jurul Pieţei 100, pentru a dirija circulaţia gâtuită de vizitatori”, a afirmat politicianul.