Accesul pe strada Emilian Chitul, de pe malul Crişului Repede, va fi restricţionat, începând de luni, 21 mai, atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni şi biciclete, vreme de 4 luni, fiindcă încep lucrările la viitorul restaurant cu terasă pe care-l va construi, pe amplasamentul vechiului „Budi Bar”, firma Lotus Center, patronată de Alexandru Mudura junior.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, Comisia de circulație a aprobat, la solicitarea Lotus Center SA, restricționarea accesului pe strada Emilian Mircea Chitul, din capătul dinspre Piața Ferdinand până la intersecția cu strada Malului.

„Va fi restricționat atât accesul mașinilor, cât și accesul pe pista de biciclete și accesul pietonal. Pietonii vor putea folosi accesul aferent promenadei de pe malul Crișului, de la intersecția cu strada Malului până în Piața Ferdinand”, arată comunicatul.

Circulația va fi închisă pentru o perioadă de 4 luni, începând de luni, 21 mai, „în vederea organizării șantierului pentru obiectivul „Executarea lucrărilor de devieri rețele și construire unitate de alimentație publică cu terasă” pe strada Emilian Chitul (fostul Budi Bar)”, adică a viitorului restaurant al firmei Lotus Center. 

„Totodată vor fi desființate două locuri de parcare de pe strada Ady Endre, din apropierea intersecției cu strada Malului, pentru a permite accesul înspre și dinspre organizarea de șantier a utilajelor de mare tonaj”, mai arată Primăria, care-şi cere scuze pentru disconfortul creat.