Lucrările de amenajare a parcului din zona străzii Morii au început cu excavarea terenului şi turnarea stratului de piatră spartă care va constitui fundaţia terenului de baschet.

Amenajarea parcului, începută pe 13 noiembrie, va trebui finalizată în termen de şase luni.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, lucrările vizează printre altele amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de baschet împrejmuit cu gard metalic, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, amenajarea de spaţii verzi şi reţele de iluminat public, montarea de bănci, coşuri de gunoi şi rastele pentru biciclete.

"Amenajarea acestui parc de cartier a pornit de la necesitatea modernizării unui spaţiu verde degradat din zona străzii Morii, în spatele centrului comercial Selgros. Suprafaţa terenului era liberă de construcţii, dar neîntreţinută corespunzător şi plină de gunoaie", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Parcul cu o suprafaţă de 1.850 metri pătraţi va avea acces principal dinspre zona de blocuri şi unul secundar dinspre prelungirea străzii Morii.

Lucrările sunt executate de asocierea firmelor Trebor Drum Construct şi Edildrum Construct pentru suma de 589.000 lei plus TVA.