După ce, la cele două licitaţii organizate de Primăria Oradea pentru refacerea grădinii Ciuperca, niciun constructor nu şi-a depus oferta, municipalitatea a lansat o nouă procedură, suplimentând însă valoarea contractului cu jumătate de milion de lei.

"Am organizat deja două licitaţii şi nu s-a prezentat niciun ofertant, astfel că am actualizat preţul, mai precis costurile de manoperă, ţinând cont şi de modificările legislative", a declarat viceprimarul Florin Birta, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Anunţul Primăriei privind a treia licitaţie a fost publicat marți, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Conform documentelor postate, contractul vizează proiectarea şi executarea lucrărilor de reamenajare a Grădinii Publice "Dealul Ciuperca", în valoare totală de 2,4 milioane lei, fără TVA. La precedenta licitaţie, Primăria oferea pentru lucrări cel mult 1,9 milioane lei.

Termen de execuţie: 8 luni

Reamenajarea dealului Ciuperca presupune lucrări de structură, arhitectură, instalaţii electrice exterioare, amenajări peisagistice şi amenajarea sistemului de irigaţii. Mai precis, lucrările de structură vor cuprinde realizarea de umpluturi compactate de pământ şi pământ stabilizat în amonte de zidul de sprijin pentru a exista o continuitate a pantelor taluzului natural, realizarea aleilor, a structurii metalice a pergolei, aducerea la cotă a căminelor de vizitare, amenajarea treptelor de legătură între alei şi a punctului de belvedere nou creat.

Printre lucrările de arhitectură se vor număra cele de refacere a tencuielilor şi vopsitoriei clădirii Caffe Ciuperca şi a punctelor de belvedere de deasupra acesteia, refaceri de pardoseli, balustrade şi bănci, realizarea unui pergole metalice cu radierul lipit de zidul de sprijin şi reamenajarea amfiteatrului în aer liber. Lucrările la instalaţiile electrice exterioare vor viza refacerea cablurilor electrice, a prizelor şi stâlpilor de iluminat.

Potrivit documentaţiei de licitaţie, durata de execuţie va trebui să fie de cel mult 8 luni. Firmele interesate pot să-şi depună ofertele până cel târziu pe 26 iulie.

Dezastrul Ciuperca

Reabilitarea dealului Ciuperca are loc în urma lucrărilor de consolidare finalizate anul trecut şi lăsate să se stabilizeze peste iarnă.

Amenajată din fonduri europene, grădina publică Ciuperca a fost distrusă de alunecările de teren din noiembrie 2016 care au afectat o suprafaţă de 5.300 mp, inclusiv aleile, amfiteatrul în aer liber şi punctele de belvedere.

Primarul Ilie Bolojan a promis că, în urma aducerii dealului la starea iniţială, municipalitatea se va îndrepta împotriva celor pe care o expertiză comandată de municipalitate îi va considera vinovaţi.