Unele dintre cele mai cunoscute pub-uri şi cluburi din centrul oraşului îşi închid porţile pentru o perioadă. Între ele se numără Green Pub, Columbus Cafe şi Intense.

De asemenea, concertele din luna martie programate în Bavaria Underground şi Moszkva Kávézó au fost anulate.

Întuneric sub pasaj

Reprezentanţii mai multor localuri din Oradea au anunţat pe Facebook că, pe fondul răspândirii foarte rapide a virusului COVID-19, au decis să îşi oprească temporar activitatea. 

"În urma restricţiilor impuse de Guvernul României, pentru siguranţa oaspeţilor noştri, am hotărât anularea evenimentelor până la data de 31.03.2020", au transmis cei de la clubul Intense.

Pe aceeaşi reţea de socializare au comunicat şi alte pub-uri din Pasajul Vulturul Negru, între care Columbus Cafe, închis de miercuri, personalul transmiţând că "ne pasă de clienţii şi personalul nostru", şi Lord's, care şi-a oprit activitatea pe o perioadă nedeterminată.

Orădenii vor mai putea petrece însă în weekend în Green Pub, localul urmând să fie apoi închis din 15 martie.

n vederea prevenirii apariţiei noului virus vă anunţăm decizia de a inchide localul pe o perioadă de două săptămâni începând cu data de 15.03.2020. Până atunci o să acţionăm cu stricteţe în concordanţă cu măsurile impuse de catre autoritati, adica dezinfectia tuturor suprafetelor cu care venim in contact si punerea la dispozitie de solutii antibacteriale, pe langa cele existente (apa si sapun) si nu in ultimul rand numarul limitat de persoane. Inainte să luaţi decizia de a ieşi în oraş, vă rugăm să faceţi o mică evaluare în ceea ce priveşte starea dumneavoastră de sănătate", au transmis reprezentanţii Green Pub pe Facebook.

Concerte anulate

Între pub-urile din centrul Oradiei care nu au anunţat deocamdată închiderea se numără Edison Pub, Steam Bar şi Morrigan's Irish Coffee&Pub.

"Deocamdată Edison Pub rămâne deschis, dar ne vom conforma legilor în vigoare, şi nu vom lăsa mai mult de 100 de persoane în incintă. Constant urmărim schimbările referitoare la COVID-19 şi în funcţie de orice modificare legislativă, vom fi prompţi în a face schimbări. Momentan toate evenimentele rămân în picioare, iar unde prevedem că se aglomerează peste limitele de siguranţă, ne vom asigura că implementăm soluţiile necesare. Pentru siguranţa tuturor va rugăm să fiţi precauţi, să vă monitorizaţi starea de sănătate constant şi să aveţi grijă de cei vârstnici, deoarece ei sunt mai expusi. Locaţia noastră este la zi cu toate prevederile legale impuse de Direcţia de Santate Publică şi pentru un plus de siguranţă va rugăm să folosiţi soluţiile pentru dezinfectat puse la dispoziţie", a scris pe Facebook personalul localului. 

Pe de altă parte, evenimentele programate în Bavaria Underground - între care şi un concert al formaţiei Bosquito, care trebuia să aibă loc în 26 martie - au fost anulate. Concerte programate în luna martie au fost anulate şi în localul Moszkva Kávézó, personalul anunţând pe Facebook că în curând vor anunţa şi un nou program de funcţionare.