De Ziua lucrătorului de penitenciare, la baza sportivă a Penitenciarului Oradea, situată pe Calea Sântandreiului, au avut loc mai demonstraţii făcute de "mascaţii" unităţii de detenţie, adică structura de intervenţie, dar au fost prezentate şi armele şi mijloacele auto din dotate. 

La eveniment au participat familiile angajaţilor Penitenciarului şi alţi invitaţi.

În prima parte a zilei, directorul interimar al unităţii de detenţie, Lucian Ţîrţiu, i-a răsplătit cu diplome şi alte distincţii pe angajaţii cu rezultate deosebite. Apoi, a venit rândul demonstraţiilor, acestea fiind oferite de membrii SASS (Structuri Asociate pentru Siguranţa Specială).

La baza de pe Calea Sântandrei au fost "jucate" două situaţii, prima fiind o luare de ostatici chiar în dubă, în timpul transportului deţinutului, care a ameninţat că înjunghie un gardian, cerând să discute cu directul Penitenciarului. Echipa de intervenţie a arătat cum s-ar proceda într-o astfel de situaţie, puşcăriaşul fiind momit să iasă din dubă şi imobilizat. 

O a doua situaţie prezentată a fost cea în care un deţinut nu se supune ordinelor în penitenciar şi are un comportament agresiv. De asemenea, angajaţii SASS au prezentat şi demonstraţii de luptă corp la corp. 

În cadrul evenimentului, invitaţii au putut să vadă armamentul din dotarea Penitenciarului Oradea şi maşinile unităţii. Totoddată, a fost amenajat şi un stand cu obiecte handmade, realizate de deţinuţi.

Ziua lucrătorului de penitenciare a fost sărbătorită la Oradea cu o zi mai repede, ea fiind marcată, de fapt, la nivel naţional, pe data de 29 iunie, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, consideraţi ocrotitorii sistemului penitenciar.