Funcţionarii municipalităţii orădene vor trebui să se obişnuiască cu ideea că nu mai pot parca maşina de serviciu la intrarea biroului. Potrivit unui comunicat al Primăriei, începând din 4 noiembrie angajaţii vor fi obligaţi să îşi lase maşina în parcarea din curtea Companiei de Apă Oradea situată pe strada vecină.

"Pentru a facilita accesul cetăţenilor direct în instituţie, începând din data de 4 noiembrie, maşinile Primăriei Oradea, respectiv ale instituţiilor aflate în subordine nu vor mai parca în această curte, ci în cea a Companiei de Apă Oradea, locurile de parcare eliberate în acest fel fiind puse la dispoziţia cetăţenilor", se menţionează în comunicat.

Măsura luată va majora de la 26 la 42 numărul locurilor de parcare puse la dispoziţia orădenilor care au treabă la Primărie.

Pentru cei care nu ştiu: primele 30 de minute de staţionare în parcarea cu bariere din curtea clădirii Primăriei sunt gratuite. Pentru intervalul de 30 minute până la o oră, şoferii datorează 3 lei, pentru două ore 10 lei, iar peste două ore, 30 lei.

Sistemul de taxare a fost gândit astfel încât să ofere unui număr cât mai mare de contribuabili posibilitatea să parcheze în curtea palatului administrativ.