Două noi parcări publice vor fi date în folosinţă luna aceasta sub viaductul pe care drumul rapid supratraversează străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur.

"În urma întubării pârâului Paris au apărut două amplasamente, fără o legătură între ele, pe care şoferii parcau în condiţii improprii. Cele două platouri cu ieşire la străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur au fost asfaltate şi urmează să fie marcate pentru a putea fi folosite ca locuri de parcare", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

În plus, în această toamnă municipalitatea ia în calcul amenajarea unui sens giratoriu care să fluidizeze traficul auto, îngreunat la ore de vârf, pe principala cale de acces către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"Pe strada Louis Pasteur, în vecinătatea noii parcări, se va amenaja un sens giratoriu pentru că în prezent atât urcarea spre drumul expres, cât şi coborârea de pe el, se face cu greutate", a spus Birta.

Peste zi, la orele de vârf, traficul pe drumul rapid şi strada Louis Pasteur este blocat de autovehiculele care doresc să urce sau să coboare de pe drumul expres.