Un eveniment premium, dedicat videografiilor şi fotografilor profesionişti, este programat de miercuri până vineri la Oradea. Cei interesaţi de Match Frame 2018 vor avea parte de prezentări, inclusiv de aparatură foto-video, ateliere de lucru și masterclass-uri susţinute de profesionişti ai domeniului de pretutindeni.

Conferința Match Frame 2018 este un proiect dedicat videografilor și fotografilor profesioniști, care va reuni aproximativ 100 de participanți din România și alte țări europene, oferindu-le acestora ocazia de învăța și lucra împreună cu profesioniști consacrați la nivel internațional în filmmaking și storytelling.

Aflat la prima ediție, demersul aparține firmelor locale Amazing Visuals și Naked Pixels care, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, au decis să organizeze în Oradea un eveniment premium de nișă.

„Această inițiativă nouă pentru România a pornit de la ideea de a transforma pasiunea în practică. Înțelegând că atât viziunea cât și cunoștințele practice sunt elemente cheie ale unui proiect de succes, organizatorii au decis să ofere cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea în paralel a aptitudinilor creative și tehnice”, arată organizatorii.

Concepută sub forma unui eveniment intensiv de trei zile care va include prezentări, ateliere de lucru și masterclass-uri, Conferința Match Frame se adresează videografilor și fotografilor interesați să atingă următorul nivel în piața plină de provocări a producției de filme și  noilor tipuri de media.

Evenimentul va avea loc în perioada 7-9 martie, de miercuri până vineri, în două locaţii. Prezentările dedicate audienței generale se vor desfăşura în Sinagoga Neologă Zion, de pe malul Crişului Reped, iar sesiunile de masterclass și atelierele de lucru vor fi găzduite de Cetatea Oradea.

Vor împărtăși din experiența lor unii dintre cei mai importanți fotografi și videografi din lume: Philip Bloom, Studinger András, Stuart McBratney, Nick Driftwood, Dominik Deras, Alexandru Ciocan. Printre invitați se numără: Alin Popescu, Eduard Schneider, Laviniu Lazăr, Ovi D. Pop, Ștefan Mirea și Vasea Onel-Marcu.

Sponsorii și partenerii care s-au alaturat acestui demers cu prezentări de produse și tehnici foto-video de ultimă generație sunt: Panasonic, West Buy, Sony, Canon, F64, Zeiss, Olympus, O-video, Fotoplus, Fanyx Media, Dronshop. Echipamentele expuse spre testare de către aceștia vor fi disponibile inclusiv publicului larg orădean pe durata zilei de joi, 8 martie, între orele 10:00 – 17:00, în incinta Sinagogii Neologe Zion, pe baza biletului tip de acces obișnuit la acest obiectiv turistic.

Detalii mai multe pot fi găsite pe website-ul oficial al evenimentului.