Fotograful orădean Ovi D. Pop a câștigat o medalie de aur la unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie, International Color Awards, care a avut loc în 14 martie și a fost transmis din Los Angeles printr-un live streaming, din cauza pandemiei de coronavirus. .

Cea de-a 13-a ediție a Galei International Color Awards din Los Angeles a adunat peste 6.000 de fotografii înscrise în cele 18 categorii (Abstract, Advertising, Aerial, Americana, Architecture, Children of the world, Fashion, Fine Art, Food, Nature, Nude, People, Photojournalism, Portrait, Silhouette, Sport, Still Life și Wildlife).

Au fost 4.500 de fotografi înscriși în competiție, iar orădeanul a fost singurul român care s-a numărat printre finaliști. 

„Am văzut și eu transmisia live sâmbătă seara. Senzația e interesantă când știi că te afli printre finaliști, iar apoi auzi că ți se strigă numele la marele premiu, dintre atâția fotografi buni”, a spus pentru BIHROEANUL, Ovi D. Pop.

Artistul orădean a reușit să cucerească medalia de aur la categoria „Abstract” cu fotografia „Dead or Alive”. Imaginea surprinde un traseu șerpuit dintre localitățile bihorene Derna și Budoi în două momente ale anului, vara și iarna.

În total, fotografia „Dead or Alive” a strâns 126 de premii dintre care 57 de medalii de aur.