În cadrul programului de regenerare urbană, municipalitatea a comandat mai multe lucrări în zona străzii Martin Anderson Nexo, situată în apropierea căii ferate. 

"Prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar s-a montat un gard de protecţie la limita cu calea ferată din apropiere, gard care separă viitoarea zonă verde de liniile de tren. Totodată, în cele două curţi interioare adiacente străzii Milcovului au fost amenajate 74 de locuri de parcare", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Primăria Oradea. 

Terenul cuprins între strada Martin Anderson Nexo şi calea ferată a fost curăţat, nivelat şi adus la aceaşi nivel cu strada, urmând să înceapă lucrările de amenajare a zonei. "Proiectul are în vedere amenajarea unui loc de joacă pentru copii, amenajarea de alei, de trotuare spre locul de joacă şi amenajarea unui teren de minifotbal. De asemenea, se are în vedere plantarea de arbori, iar în final se vor monta bănci de odihnă şi coşuri de gunoi", au mai precizat reprezentanţii municipalităţii. 

Lucrările sunt realizate de firma Drumuri Orăşeneşti, în baza acordului-cadru de întreţinere şi reparaţii drumuri şi străzi, potrivit aceleiaşi surse. 

Tot în cadrul acestui program de regenerare urbană, Primăria a modernizat cele trei străzi din această zonă, respectiv strada Lăcrămioarelor, strada Caraiman şi strada Martin Andersen Nexo (tronsonul cuprins între strada Ciprian Porumbescu şi Podul Teodor Neş).