Drumul expres va fi finalizat abia în 2018. "Lucrările de amenajare a drumului rapid se vor finaliza doar anul viitor. Constructorii au ajuns în stadiul amenajării stratului de binder. Aceştia mai trebuie doar să lege conductele noi la reţeaua de canalizare şi să asfalteze porţiunea amenajată. Din păcate starea vremii nu permite asfaltări", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Lucrările de amenajare a drumului rapid s-au blocat la sfârşitul anului 2015. Municipalitatea a realizat în ultima clipă că nu poate intra pe porţiunea de 650 metri liniari dintre strada Ecaterina Teodoroiu şi podul Teodor Neş pentru că terenul aparţine SNCFR.

De atunci şi până în prezent circulaţia se desfăşoară cu ocolire pe străzile Constanţie şi Depoului, prea înguste pentru un trafic atât de intens, spre nemulţumirea şoferilor şi locuitorilor zonei.

Negocierile dintre Primărie şi SNCFR s-au încheiat abia în vara acestui an prin semnarea unui contract de închiriere înrobitor pentru terenul din fosta remiză, feroviarii asimilând municipalitatea unei societăţi comerciale.

Potrivit contractului Primăria s-a obligat la plata unei chirii de 1,04 lei pe metrul pătrat pe lună plus TVA, echivalentul a 14.131 lei pe lună, respectiv 169.600 lei plus TVA pe an.

În plus municipalitatea s-a obligat la plata unei garanţii de 50.449 lei plus TVA reprezentând chiria pe trei luni.

Deşi în luna august, la două săptămâni după semnarea contractului de închiriere a terenului, primarul Ilie Bolojan a promis finalizarea drumului rapid până la data de 1 Decembrie, precipitaţiile din ultima perioadă au golit şantierul de muncitori.

Constructorii Trameco şi Abed Nego urmează să finalizeze ultima porţiune din drum abia anul viitor, după încălzirea vremii. Asta în timp ce bugetul local plăteşte în continuare chirie pe teren...