În urma articolului publicat de BIHOREANUL privind plantările de flori din Parcul Petőfi, pe care firma Adenandra le-a decontat, dar nu le poate dovedi, edilii oraşului au luat măsuri.

Viceprimarul Florin Birta a declarat că aşteaptă un raport detaliat pe această temă, dar a decis deja că Direcţia Tehnică a Primăriei trebuie să pretindă dovezi fiecărei firme cu care lucrează.

"Am cerut Direcţiei Tehnice un raport detaliat, probabil o voi chema şi pe doamna de la Adenandra să explice situaţia. Dacă nu a plantat florile, se vor lua nişte măsuri. Cert este că de acum înainte Direcţia Tehnică va trebui la fiecare floare plantată şi orice lucrare să aibă şi poze doveditoare", a declarat Birta, pentru BIHOREANUL.

"Nu m-a lămurit"

În ediţia tipărită de luni, BIHOREANUL a arătat o situaţie absurdă: firma Adenandra pretinde că a plantat 800 de flori în parcul Petőfi, dar acestea nu sunt nicăieri şi nici reprezentanţii societăţii, nici cei ai Primăriei nu pot dovedi că florile s-au plantat, deoarece nu există nicio fotografie care să arate acest lucru, fără tăgadă.

În schimb, voluntarii din două organizaţii maghiare demonstrează, prin fotografii, postări pe Facebook şi articole din presa locală maghiară, că au plantat flori în jurul a două statui din parcul Petőfi. Aşadar, pare mai degrabă că firma Adenandra a raportat florile sădite de voluntari, pentru a încasa bani de la Primărie.

Tocmai pentru a verifica situaţia, reprezentanţii Direcţiei Tehnice au mers, luni dimineaţă, alături de cei ai firmei Adenandra în Parcul Petőfi. "Vă spun sincer, pe mine doamna (n.r. administratoarea firmei, Adriana Bonţe) nu m-a putut lămuri că a plantat florile. Susţine că a plantat, dar eu văd din poze doar activitatea voluntarilor", a declarat şeful adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan pentru BIHOREANUL. Acesta a menţionat că a cerut şi o notă explicativă reprezentanţilor firmei Adenandra.

Cert este că, a spus directorul adjunct, în viitor va pretinde funcţionarilor Primăriei să fotografieze chiar ei lucrările pe care le recepţionează. "Eu vă spun că nu mai semnez nimic fără să văd şi fotografiile", a declarat Benţan.

Citeşte pe această temă şi articolul

"Unii plantează, alţii încasează! Fără să verifice, Primăria Oradea a plătit unei firme plantări făcute de voluntari (FOTO)"