Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a anunţat, marţi după-amiază, că a reuşit să atragă, prin negociere directă, o investiție nouă, în valoare totală de 26 milioane euro, care va genera în final 200 de locuri de muncă.

Noua facilitate industrială va fi realizată în Parcul Industrial din şoseaua Borșului, pe o suprafaţă de 54.905 metri pătraţi, de către societatea CNR Wire Exim SRL, cu sediul în București, companie subsidiară a holdingului Er-Bakir Elektrolitik Bakir Mamulleri A.S. din Turcia.

Potrivit comunicatului ADLO, noul investitor activează în domeniul producției de cabluri şi fire (metalurgia cuprului) și și-a exprimat intenția de a desfășura în parcul industrial orădean activități specifice domeniului său de activitate.

Contractul privind investiția a fost, marţi, de către reprezentanții societății ADLO şi reprezentanții turci ai CNR Wire Exim SRL. Datele financiare ale înţelegerii nu au fost făcute publice.

“Această investiție reprezintă încă o dovadă a deschiderii municipalității față de investitorii străini și nu numai, acesta fiind un factor decisiv atât in ceea ce privește serviciile oferite, infrastuctura realizată, cât și facilitățile de care beneficiază investitorii din partea Primăriei Municipiului Oradea”, se arată în comunicatul ADLO.