Cartierul Grigorescu din Oradea va avea propriul coridor verde, cu un ochi de apă, zonă de sport şi de promenadă.

Reprezentanţii municipalităţii au semnat miercuri, cu asocierea firmelor Samistal şi B&T Artă şi Arhitectură, contractul de proiectare şi execuţie a coridorului verde, pentru suma de 5,9 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, termenul de realizare a proiectului va fi de două luni, iar implementarea acestuia va dura alte zece luni.

Amplasamentul investiţiei se situează dincolo de şoseaua de centură, în zona rezidenţială aferentă străzii Daliei, pe un teren aflat în paragină, cu vegetaţie abundentă, pe care se află cursul pârâului Adona colmatat.

Cu ochi de apă

Cursul de apă va fi pus în valoare în cadrul proiectului prin recalibrarea şi reprofilarea albiei şi amenajarea a două podeţe, pentru a face legătura cu străzile Antim Ivireanu, respectiv Apateului.

"Piesa de rezistenţă a parcului este ochiul de apă amplasat central, în jurul căruia se vor amenaja spaţii plantate, circulaţii pietonale şi parţial carosabile pentru întreţinere, mobilier urban şi diferite zone de interes, destinate sportului şi loisirului pentru fiecare vârstă", se menţionează în comunicat.

În cadrul proiectului se vor realiza locuri şi terenuri de joacă pentru copii, diferenţiate pe categorii de vârstă.