Nu vă lăsaţi înşelaţi! Poliţiştii locali din Oradea au ridicat joia trecută din zona Pieţei Rogerius două femei care cerşeau ţinând în braţe bebeluşi făcuţi din... pături.

"În urma indentificării s-a stabilit că V. I., în vârstă de 26 de ani, şi F.T., în vârstă de 21 de ani, din comuna Vadu Crişului, ţineau în braţe ceea ce păreau a fi doi bebeluşi. În urma verificării, s-a constatat că ambele aveau înfăşurate diverse pături şi alte materiale, dând impresia cetăţenilor că ţin copii în braţe", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit poliţiştilor locali, înşelând trecătorii, cele două cerşetoare au adunat în doar câteva ore suma de 75 lei.

Ambele persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 5.000 lei şi confiscarea bunurilor provenite din apelul la mila publică.

Potrivit comunicatului, poliţiştii locali vor face în continuare verificări în teren pentru identificarea persoanelor care apelează la mila publică deşi sunt apte de muncă. Aceştia fac apel la orădeni să nu încurajeze fenomenul dându-le bani cerşetorilor.

Orădenii pot semnala apariţia persoanelor care apelează la mila publică sau alte situaţii din sfera de competenţă a Poliţiei Locale la numărul de telefon 0259.969.