"Oradea donează o pâine" este un eveniment creat de mai mulţi orădeni care doresc să împartă o pâine celor care au nevoie de ea. Pentru evenimentul care va avea loc marţi, 22 ianuarie, vor fi pregătite 150 de pâini care vor fi împărţite în trei puncte ale oraşului.

Potrivit grupului de organizatori, evenimentul este dedicat orădenilor care poate la acel moment au nevoie de o pâine, indiferent de mediul din care provin. "Azi pot fi eu, mâine tu, poimâine mama ta în vârstă, în altă zi verişorul care e student şi are bugetul cam restrâns", a transmis Alexandru Petricaş, cel care a inițiat acțiunea.

Pâinile vor împărţite la Oradea Plaza, Piaţa Rogerius şi magazinul Crişul, între orele 14 şi 17.

E posibil ca proiectul să nu se oprească ediţia de marţi. Organizatorii îşi doresc să repete acţiunea caritabilă în fiecare lună în Oradea, precum şi în unele sate din Bihor. 

"Dorinţa noastră este de a dezvolta pe mai departe acest proiect în funcţie de necesităţile beneficiarilor, vom putea vedea cu exactitate după primele ediţii care va fi clasa socială dominantă către care ne îndreptăm", a mai precizat Alexandru Petricaş.

De menţionat este faptul că "Oradea donează o pâine" este organizat de mai mulţi cetăţeni, care nu fac parte dintr-o asociaţie caritabilă, ONG, partid politic sau cult religios.

Cei care doresc să se implice în proiect sau să doneze o pâine pot afla mai multe detalii trimițând un mail pe adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau accesând pagina de Facebook "Oradea donează o pâine".