Tânărul Darius Bala, aflat în stare critică în urma unui teribil accident rutier, are nevoie în continuare de sânge, orădenii putând dona la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Louis Pasteur.

Adolescentul a fost operat, luni, la Timişoara pentru fixarea bazinului şi a femurului stâng. 

"A fost operat ieri. La ora 15.45 s-a intrat în sala de operaţie, procedura durând până în jurul orei 23. I s-a fixat bazinul şi fractura de femur stâng. Are nevoie în continuare de sânge şi este în continuare în stare critică", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Carmen Pantiş de la Spitalul Judeţean Oradea. 

Procedura a fost realizată de doctorii Mircea Popescu şi Silviu Drăguşanu de la Casa Austria, clinică a Spitalului Judeţean Timişoara. 
Darius Bala are nevoie de produse din sânge, în speţă de factor de coagulare pentru tratamentul postoperator. El se află în comă indusă, fiind intubat şi ventilat. 

Colegii lui Darius s-au mobilizat pentru a dona sânge, luni la Centrul de Transfuzie, însă orice binevoitor este aşteptat să doneze şi zilele acestea. Tot colegii băiatului au creat şi o campanie pe Facebook, "Fii erou pentru o zi", îndemnând nu doar orădenii, ci şi persoane din alte oraşe ale ţării să doneze în centrele din localitatea lor. Se poate dona orice grupă de sânge.

Tânărul în vârstă de 18 ani, elev la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, a ajuns în stare critică la spital după ce sâmbătă seara, cel mai probabil din cauza vitezei excesive, a intrat din plin cu maşina, un Mercedes, într-un parapet şi într-un stâlp de electricitate de pe marginea centurii Oradea. 

Citeşte şi:

Un orădean de 18 ani, în stare gravă după un accident pe Centură. Mobilizare masivă pentru donare de sânge (FOTO)