Societatea orădeană de transport local va cumpăra şapte autobuze Mercedes noi, din care şase Euro 6 şi unul hibrid, printr-un proiect european în valoare totală de 2,9 milioane euro.

Contractul de finanţare a proiectului Transborder care va fi implementat de OTL în parteneriat cu ADI Transregio şi Compania de Transport Public din Debreţin prin programul Interreg România - Ungaria a fost semnat luni la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al OTL, proiectul prin care transportatorul local orădean va beneficia de o finanţare în valoare 1,95 milioane euro, iar cel din Debreţin de 950.000 euro, vizează "îmbunătăţirea sau dezvoltarea a cel puţin 15 servicii de transport public la nivelul acestei zone de frontieră".

Printre acestea se numără: realizarea unui studiu de flux de călători la nivelul reţelei de transport public local din Oradea, Borş, Sânmartin şi Biharkeresztes; a unei anchete origine – destinaţie în Oradea; a unui plan de dezvoltare a reţelei de transport public local în municipiu şi achiziţia a 11 autobuze noi, din care şapte pentru Oradea şi 4 pentru Debreţin.

Proiectul mai vizează modernizarea sistemului automat de localizare vehicule şi informare călători; achiziţia a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în staţiile de transport public; dezvoltarea unei aplicaţii mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea şi Debreţin şi organizarea campaniei "Săptămâna Europeană a Mobilităţii" atât în Oradea, cât şi în Debreţin.

"În ceea ce priveşte cele 7 autobuze noi, 6 autobuze Euro 6 şi 1 autobuz hibrid, care vor fi utilizate de OTL, acestea urmează a fi livrate de compania Mercedes şi puse în circulaţie în cursul lunii mai", se mai menţionează în comunicat.