Consiliul Local a aprobat luni, la propunerea conducerii OTL, ieftinirea de la 15 lei la 10 lei a tarifelor pentru un tur al oraşului cu autobuzul turistic.

Măsura a fost luată pentru creşterea gradului de ocupare de circa 40% a autobuzului cabrio în contextul deschiderii sezonului estival.

"Hotărârea ieftinirii tarifului a fost luată pentru creşterea numărului de călători care folosesc autobuzul turistic, având în vedere că am intrat în perioada concediilor şi ne aşteptăm la o creştere a numărului de turişti", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al OTL, Romeo Nica. (foto)

Tot luni, Consiliul Local a aprobat tariful de 600 lei pentru închirierea timp de două ore autobuzului cabrio cu o capacitate de 33 locuri.

"Tariful a fost stabilit având în vedere că am avut cereri din partea unor grupuri care îşi doreau să închirieze autobuzul turistic pentru alt traseu decât cel stabilit. Spre exemplu am avut un grup care aniversa 40 de ani de la absolvirea facultăţii şi a dorit o călătorie pe o rută care să atingă şi Băile Felix", a spus Nica.

Autobuzul turistic, pus în funcţiune de anul acesta, circulă în zilele de sâmbătă şi duminică atunci când condiţiile meteo permit acest lucru.

Pe lângă staţiile deja obişnuite conducerea OTL vrea să înfiinţeze alte trei în zona Prefecturii, aquapark-ului Nymphaea şi a Pieţei Ferdinand. La fel, capătul de linie urmează să fie mutat de la cimitirul municipal în zona centrală a oraşului.