OTL înfiinţează abonamentul "Linii expres" pentru liniile 31 şi 32 către parcul industrial Eurobusiness, la care se vor adăuga şi viitoarele linii 33, 34 şi 35, care vor opera în aceeași zonă.

Consiliul Local a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, preţul noului abonament lunar pentru călătorii rapide, cu un număr de staţii restrâns, către parcul industrial la un preţ de 45 lei.

Liniile 31 şi 32 au fost înfiinţate în anul 2018, iar numărul acestora urmează să fie suplimentat cu încă trei.

"Datorită dezvoltării continue a parcului industrial 1, a extinderii arealului prin apariţia de noi agenţi economici şi implicit a creşterii numărului de călători care utilizează transportul în comun în acea zonă, sunt în curs de înfiinţare alte trei linii, respectiv 33, 34 şi 35. Acestea vor fi, de asemenea, de tip expres, care au caracteristica că circulă la orele de intrare şi ieşire a schimburilor (orele 6, 14, 22) şi au mai puţine staţii de îmbarcare", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

Posesorii noului abonament vor avea dreptul la un număr nelimitat de călătorii pe liniile expres, dar nu vor putea călători pe restul liniilor.

În schimb, călătorii care deţin abonament pe toate liniile vor putea călători şi pe cele noi.

Înfiinţarea noului abonament vizează printre altele îmbunătăţirea mobilităţii în parcurile industriale ale oraşului, creşterea numărului de abonaţi cu circa 1.300 şi scăderea poluării prin reducerea numărului de automobile din trafic.