Conducerea OTL va lua măsuri de reaşezare a graficului după care circulă tramvaiele şi autobuzele de pe rutele orădene, dat fiind că operatorul de transport în comun se confruntă cu o reducere drastică a numărului de călători în timpul zilei.

"În urma analizei traficului de călători în Oradea, pe fondul diminuării activităţii operatorilor economici, închiderii unor unităţi de alimentaţie publică şi a sistării cursurilor de învăţământ gimnazial şi universitar, gradul de încărcare a garniturilor a scăzut sub 20%", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

În acest context, conducerea societăţii de transport a luat decizia diminuării cu 10%, începând de joi dimineaţă, a numărului de tramvaie şi autobuze trimise peste zi pe traseu.

La un parc de 72 de autobuze şi 37 de tramvaie scos pe traseu într-o zi, procentul de 10% înseamnă 7 autobuze şi 4 tramvaie.

Aceste garnituri, retrase peste zi, vor fi trimise suplimentar pe traseu la orele de vârf.

"Având în vedere solicitările firmelor din parcurile industriale orădene de suplimentare a mijloacelor de transport în comun în orele de vârf, am luat decizia ca aceste vehicule să fie alocate suplimentar în intervalul orar 5 - 9 dimineaţa şi 12 - 15 după-amiaza", a spus directorul tehnic.

Revnic a declarat că măsura a fost luată pentru a reduce numărul de călători transportaţi de un tramvai sau autobuz la orele de vârf şi a reduce astfel posibilitatea contaminării cu coronavirus.

"Suplimentarea garniturilor la ore de vârf este menită să le asigure călătorilor condiţii de transport decente şi mai ales în siguranţă", a spus acesta.

Directorul tehnic a afirmat că nu se pune problema suspendării transportului în comun în Oradea.