Cristian Şimonca, omul din spatele Blogului lu’ Otravă, urmărit pe Facebook de 350.000 de persoane, a vizitat Oradea în cadrul proiectului "Cronicari Digitali" şi a publicat, luni, pe blogul său un articol laudativ la adresa oraşului.

Otravă şi-a intitulat articolul "Oraşul din România unde se trăieşte ca-n afară: 13 motive pentru care Oradea este un oraş superb!".

"Este pe primul loc în topul celor mai bune oraşe în ceea ce priveşte costul general al vieţii - accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale -, este cel mai sigur oraş din ţară, are centură cu patru benzi, se construiesc parcări pe bandă rulantă, iar numărul de locuitori este în creştere, ajungând la 221,861 de persoane. Am auzit numai lucururi legate de linişte, bună înţelegere şi pace", a scris bloggerul. 

Acesta continuă prin a prezenta motivele pentru care turiştii ar trebui să viziteze Oradea, între atracţiile evidenţiate de blogerul numărându-se Cetatea, palatele din centru, Sinagoga Ortodoxă, precum şi muzeele. 

"Cronicari Digitali" este un proiect de informare și promovare, ce aduce valorile și tradițiile României față în față cu generația denumită Millennials. Proiectul a fost inițiat de Zaga Brand și este susținut de Institutul Național al Patrimoniului.

Mai mulți bloggeri din cadrul proiectului Cronicari Digitali s-au aflat la finalul săptămânii trecute în Oradea la evenimentul denumit Heritage Instameet şi organizat în parteneriat cu Primăria Oradea şi APTOR.

Citește aici articolul publicat pe Blogul lu’ Otravă!