Parcarea subterană din strada Independenţei se pregăteşte să atingă, fie şi parţial, nivelul zero.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, firma Construcţii Bihor a împărţit construcţia din strada Independenţei în două tronsoane. Tronsonul I este delimitat de statuia Mihai Eminescu şi mijlocul parcării între axele 1 – 7. Tronsonul II cuprinde axele 8 – 16 dinspre sinagoga Zion.

"La tronsonul I, s-a realizat deja în proporţie de 100% nivelul -3 şi -2, iar la nivelul -1 se pregăteşte turnarea peretelui nivelului, urmând ca apoi să fie finalizată şi placa superioară de la nivelul 0 al parcării", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte tronsonul II, muncitorii au finalizat stratul de egalizare şi hidroizolare cu membrană bentonitică şi montează armătura în pregătirea turnării radierului.

Cu predare la sfârşitul anului

"Parcarea urmează să fie finalizată până la sfârşitul acestui an. Totodată, până la data de 15 mai va fi finalizat şi proiectul tehnic pentru piaţeta care va fi amenajată deasupra parcării", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Începută în anul 2015, construcţia parcării din strada Independenţei a fost reluată în septembrie 2018, după o pauză de circa patru luni în care municipalitatea a scos la licitaţie lucrările suplimentare obligatorii pentru finalizarea investiţiei. Lucrarea a fost câștigată tot de Construcții Bihor.

De altfel, firma şi-a asumat finalizarea parcării în termen de un an, pentru suma de 35,9 milioane lei.

Parcarea din strada Independenţei, construită de municipalitate în parteneriat cu RCS&RDS, va avea trei niveluri subterane şi o capacitate de 460 de locuri.