Parcarea supraetajată din strada Braşovului va fi construită de clujenii de la Electrogrup SA. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat zilele trecute. Lucrarea în valoare de 15,5 milioane lei fără TVA va trebui finalizată în termen de un an de la emiterea ordinului de execuţie a lucrărilor.

"Prin realizarea acestei parcări se va îmbunătăţi situaţia locurilor de parcare din zona centrală, care sunt insuficiente comparativ cu nevoia existentă", precizează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Parcarea cu cinci niveluri supraterane, cu seminivel la demisol și ultimul etaj sub formă de terasă, va avea o capacitate de 395 locuri, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi.

Construcţia, legată de hypermarket-ul Crişul printr-o pasarelă supraterană, va avea o suprafaţă utilă de 7.740 metri pătraţi. Accesul în parking se va face dinspre strada Braşovului prin amenajarea a două benzi suplimentare.

Electrogrup SA este cea mai importantă firmă din grupul cu acelaşi nume fondat de fraţii Teofil şi Simion Mureşan împreună cu fostul director tehnic al Vodafone, Marian Panazescu. Compania a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 333,7 milioane lei şi un profit de 23,3 milioane lei, înregistrând la acea dată şi datorii de 144,8 milioane lei.