Cel de-al patrulea parc industrial al Oradiei, care va fi amenajat de municipalitate pe amplasamentul fermei Nutripork din Ioşia, va fi unul dedicat companiilor locale.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, Alina Silaghi, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că terenul în suprafaţă de 6,2 hectare va fi împărţit astfel încât să rezulte 14 parcele de mici dimensiuni, între 1.500 şi 3.200 mp.

"Vom face parcele de mici dimensiuni pentru că am avut solicitări de la companii din Oradea, care doresc să se dezvolte", a declarat Silaghi.

Terenul are deja o parte din utilităţi trase, iar ADLO a iniţiat demersurile şi pentru racordarea conductelor de termoficare şi de gaz. Parcelele nu vor fi însă ocupate prea curând, dat fiind că, potrivit înţelegerii cu Primăria, Nutripork are timp până la finalul anului 2020 să elibereze amplasamentul.

De asemenea, pare aproape sigur că pe cele 14 parcele va fi bătaie. Potrivit Alinei Silaghi, ADLO are înregistrate aproximativ 200 de cereri de la companii, din care aproape jumătate sunt pentru suprafeţe de mici dimensiuni, cum sunt cele din Parcul Industrial IV.