Penitenciarul Oradea a transmis, luni, un punct de vedere legat de acuzaţiile aduse agentului şef principal Călin Lucian Blaga de către un deţinut, Erős Róbert, care a susţinut, într-un video postat pe Youtube, că gardianul e "torţionar", spunând că nu regretă că l-a atacat cu spray lacrimogen pe stradă.

Reprezentanţii Penitenciarului spun că alegaţiile sunt "total gratuite".

În comunicatul transmis de inspectorul principal Adina Bîrda, putătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, se arată că agentul şef Călin Lucian Blaga are o vechime de peste 15 ani în sistemul penitenciar, lucrând în sectorul operativ, unde şi-ar face treaba fix pe dos de cum e acuzat de fostul puşcăriaş, şi anume cu "tact", "profesionalism" şi "umanism".

"Cel în cauză îşi îndeplineşte corect şi cu responsabilitate sarcinile de serviciu specifice, dând dovadă de profesionalism şi competenţă. Are spirit de iniţiativă în identificarea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor ce apar în activitatea desfăşurată, contribuind în acelaşi timp şi la prevenirea evenimentelor negative", au transmis reprezentanţii Penitenciarului.

De asemenea, spun aceştia, gardianul este "apreciat în egală măsură, atât de colegi, cât şi de şefii ierarhici".

În fine, comunicatul vorbeşte şi direct despre acuzaţiile care i se aduc agentului şef: "Considerăm ca fiind total gratuite alegaţiile formulate de către numitul Robert Eros la adresa colegului nostru întrucât pe toată durata desfăşurării activităţii, agentul a dat dovadă de tact şi profesionalism în relaţionarea cu persoanele custodiate, manifestând umanism, stăpânire de sine, discreţie, respectând şi protejând drepturile acestora".

Totodată, se mai precizează că la adresa gardianului nu au existat petiţii sau plângeri.  

BIHOREANUL a scris săptămâna trecută că, pe 11 martie, un agent şef de penitenciare a fost atacat în plină stradă de un fost deţinut, care i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă. Angajatul Penitenciarului şi-a sunat colegii, pe care-i văzuse pe stradă în timp ce se întorceau din misiune, iar aceştia au intervenit, l-au găsit pe atacator şi l-au imobilizat până la sosirea Poliţiei.

La scurt timp după apariţia ştirii, făptaşul s-a deconspirat postând pe Youtube o lungă confesiune, cu multe înjurături, în care susţine că gardianul este un "torţionar" şi un "rasist", care le-ar fi făcut mult rău deţinuţilor de la Oradea, şi că nu regretă faptul că l-a atacat, chiar dacă asta înseamnă să ajungă din nou la puşcărie.

Citeşte şi: 

Răzbunare în centrul oraşului: Agent şef de la Penitenciarul Oradea, atacat cu spray lacrimogen de un fost deţinut (VIDEO)

Fostul deţinut care a atacat în stradă un agent al Penitenciarului Oradea se justifică: “E un gardian torţionar!” (VIDEO)