Peste 1.560 de orădeni şi aproape 170 de agenţi economici şi-au achitat luni impozitele încă din prima zi de plată.

Coadă la impozite

Majoritatea plătitorilor s-au prezentat la ghişeele de plată încă din primele ore ale dimineţii, când sala ghişeelor de la parterul Primăriei s-a umput de lume.

Contribuabilii şi-au luat numere de ordine şi au aşteptat răbdători minute în şir să le vină rândul la ghişeu.

Deşi timpul de operare al unui contribuabil a fost de circa 2,5 minute, timpul de aşteptare a fost mult mai mare până în cursul după-amiezii, când numărul plătitorilor a scăzut.

„Luni, până la ora 15:30 s-au prezentat la ghişeele de plată 1.567 de persoane fizice şi 169 de persoane juridice”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul adjunct al Direcţiei Economice, Sorin Iacob (foto).

Plătiţi online

Reprezentanţii municipalităţii fac un apel la orădeni să îşi achite impozitele online pentru a scăpa de cozi şi a beneficia de o bonificaţie majorată de la 5% la 8%.

„Primăria a adoptat o serie de măsuri menite să-i încurajeze pe cetăţeni să utilizeze serviciul online de plăţi. În premieră, pentru plăţile prin intermediul secţiunii „Plăţi online” de pe site-ul www.oradea.ro cetăţenii şi firmele care îşi sting integral obligaţiile fiscale pentru anul în curs până la data de 31 martie beneficiază de o bonificaţie de opt procente faţă de cele cinci procente de care beneficiază contribuabilii care plătesc la ghişeu”, a spus directorul economic Eduard Florea.

La un impozit datorat de 200 lei, cele trei procente înseamnă o diferenţă de şase lei care rămâne în buzunarul plătitorului. Fără a mai lua în calcul economia de timp şi nervi...