Piaţeta din Bulevardul Magheru, în apropriere de intersecţia cu strada Louis Pasteur, va fi reabilitată în cadrul unui proiect de regenerare urbană ai cărui indicatori tehnico-economici urmează să fie aprobaţi de Consiliul Local în şedinţa din august.

Suprafaţa vizată de proiect are peste 1.000 mp. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în cadrul proiectului de regenerarea urbană se vor păstra atât parcările de lângă trotuar cât şi cei doi stâlpi de iluminat şi cei opt arbori care asigură umbrirea platoului.

Pavajul piaţetei va fi refăcut în întregime cu dale de granit alb, gri antracit şi negru.

Platforma din marginea estică prin care se face accesul în curtea blocurilor va fi păstrată, în vreme ce în partea sudică va fi amenajată o rampă care să permită accesul persoanelor cu dizabilităţi.

În aceeaşi zonă va fi amplasat şi un suport pentru parcarea bicicletelor, cu circa zece locuri.

"Elementul central al amenajării va fi reprezentat de un pavilion cu design personalizat, care adăposteşte o masă cu două banchete, iar în cadrul ansamblului peisagistic vor fi plantaţi arbuşti, vor fi construite trei "insule" din mobilier de şedere turnat, o cişmea, şase coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, toate aceste elemente întregind amenajarea piaţetei", se mai menţionează în comunicat.

Proiectul piaţetei se află în faza elaborării studiului de fezabilitate. Indicatorii tehnico-economici ai lucrării urmează să fie aprobaţi în şedinţa Consiliului Local din luna august după care lucrarea va fi scoasă la licitaţie.