Pieţarii din Ioşia au adunat peste 1.000 de semnături pentru a stopa desfiinţarea Pieţei Ioşia hotărâtă de Consilul Local încă din luna martie.

"Luaţi măsuri de stopare!"

Reprezentanţii comercinaţilor susţin că au făcut în perioada 20 martie - 5 mai un sondaj cu privire la oportunitatea păstrării pieţei.

"Ca urmare a acestui sondaj, 1.149 de persoane şi-au manifestat dorinţa de a exista un astfel de stabiliment în cartierul Ioşia. Ca urmare a acestui fapt, vă rugăm să luaţi măsuri de stopare a schimbării destinaţiei Pieţei Ioşia, sau în cel mai rău caz, punerea la dispoziţiea cetăţenilor a unui alt stabiliment pentru funcţionarea unei pieţe în cartierul Ioşia", se menţionează într-o sesizare transmisă redacţiei BIHOREANUL.

Potrivit reclamanţilor plângerea urmează să fie înregistrată la Consiliul Local în cursul săptămânii viitoare.

"Rămâne cum am stabilit!"

În ciuda celor peste o mie de semnături, este greu de crezut că solicitarea va fi soluţionată favorabil.

"Poziţia Primăriei este că vom scoate la licitaţie acest amplasament conform Hotărârii de Consiliu Local. Pe acest amplasament va fi amenajat un centru comercial şi de servicii privat", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit edilului, municipalitatea nu deţine în zonă un alt spaţiu cu destinaţie de piaţă pentru relocarea comercianţilor, aşa că aceştia au fost îndrumaţi către alte pieţe.

De altfel, Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, care administrează pieţele orădene, spune că instituţia le-a oferit doritorilor.

"Unii comercianţi s-au mutat în piaţa Rogerius, iar alţii în Decebal. Au mai rămas doar doi vânzători care au declarat că îşi caută spaţii comerciale pe lângă piaţă", a spus directorul.

De vânzare!

Conducerea municipalităţii a luat decizia vânzării Pieţei Ioşia şi clădirii fostei Policlinici din strada George Enescu, la un preţ de 4 milioane lei fiecare, pentru a avea bani să cofinanţeze proiectele europene contractate.

ADP a propus municipalităţii închiderea pieţei încă din primăvară ca fiind nerentabilă.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local adoptată în luna martie piaţa din Ioşia va funcţiona până la sfârşitul lui iunie pentru ca agenţii comerciali de aici să se poată reloca.