Primăria a anunţat încheierea campaniei de plantări de primăvară, în urma căreia 300 de puieţi de arbori au fost sădiţi pe toată raza municipiului.

"Campania s-a desfăşurat în două etape: 1 - 8 martie şi 9 - 19 martie, fiind plantaţi arborii: arţar, tei, magnolie, prun decorativ, platan, pin, frasin, dud, mesteacăn, brad, carpen, arbore de mătase", se arată în comunicatul transmis joi de municipalitate.

Plantările au fost executate de firma Aquaplant, cea care în toamna anului trecut a încheiat un contract cu Primăria care prevede plantarea, într-o perioadă de 3 ani, a unui număr de 2.100 de arbori de dimensiuni mari, cu o înălţime de 4 metri şi o circumferinţă de 24 cm. Aquaplant va asigura şi o garanţie de doi ani pentru fiecare puiet plantat.

În plus, puieţii sunt protejaţi de posibile accidentări. "Începând cu acest an, una din prevederile caietului de sarcini este montarea de către prestator a unui manşon de protecţie la baza tulpinii arborelui, pe o înălţime de minimum 0,40 m. Rolul acestui manşon este unul de protecţie împotriva rănirii arborelui în timpul operaţiunii de cosire a vegetaţiei", a precizat Mircea Stejeran, şeful Serviciului lucrări şi servicii publice din cadrul Primăriei Oradea.

Potrivit comunicatului Primăriei, plantările de primăvară au costat 270.000 de lei, fără TVA.

Printre altele, au fost sădiţi copaci pe străzile Alexandru Andriţoiu, Podului, Barcăului, Atelierelor, Traian Blajovici, Roman Ciorogariu, Armatei Române, Aluminei, Mircea Eliade şi în parcurile de pe străzile Lacul Roşu, Ghioceilor, Padişului, Şelimbărului, Calea Clujului, Piaţa Devei, Principatele Unite.