Municipalitatea orădeană a scos, vineri, la licitaţie lucrările de construire a viitoarei parcări de tip park and ride de sub Catedrala episcopală Ortodoxă Învierea Domnului din Centrul Civic.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, lucrările, estimate la 28,7 milioane lei, vor avea un termen de finalizare de 12 luni. În principiu, având în vedere că termenul limită pentru depunerea ofertelor expiră pe 14 aprilie, construcţia efectivă ar putea începe în vara acestui an.

"Viitoarea parcare va fi realizată în subteran, pe un singur nivel, perimetral pe cele trei laturi ale Catedralei Ortodoxe Române. Capacitatea totală a parcării subterane este de 277 locuri, din care 268 locuri pentru autoturisme cu 6 locuri pentru persoane cu dizabilităţi şi 6 pentru maşini electrice, respectiv 9 locuri pentru motociclete", se menţionează în comunicat.

Parcarea va fi destinată autovehiculelor cu lungimea până în 5 metri cu excepţia celor pe GPL şi va avea trei staţii de încărcare electrice, care vor putea alimenta în paralel şase maşini.

Accesul în parcare se va face, prin şanţul Cetăţii dinspre străzile Griviţei şi Calea Clujului.