Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, marţi, că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la construcţia unei clădiri care va servi drept ambulatoriu pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Avram Iancu, mai precis fostul Spital Militar, din Oradea. Investiţia se ridică la 1,7 milioane lei, fără TVA. 

Noua clădire va avea intrare din strada Braşovului. Potrivit comunicatului Primăriei, construcţia va cuprinde cabinete medicale de diabet, ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări, toate la parter, plus patru saloane cu o capacitate totală de 15 locuri la etaj, alături de o sală de tratament şi un cabinet medical. La mansardă vor fi birouri administrative. 

Ambulatoriul va avea o suprafaţă desfăşurată de 990 mp şi va fi ridicat de asocierea SC Drum Asfalt SRL Palota - SC Trameco SA, proiectant fiind SC Tehnoproiect SRL. 

În urma emiterii ordinului, executantul a început pregătirea organizării de şantier, termenul de execuţie fiind de 12 luni.

Construcţia ambulatoriului este rezultatul unui troc făcut în 2008 de către Primăria Oradea şi reprezentanţii administraţiei centrale. 

Primăria a primit un teren pe strada Braşovului de la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, aşa cum se numea pe atunci, pentru a realiza o parcare supraetajată, iar, în schimb, s-a angajat să construiască un ambulatoriu pentru Spitalul Militar.

Cele două investiţii se realizează abia acum. "Primăria Oradea realizează clădirea ambulatoriului, iar după finalizarea construcţiei aceasta şi terenul aferent vor fi transmise în domeniul public al statului şi în administrarea M.A.I. - Spitalul Clinic de Urgenţă Avram Iancu. Totodată, vom realiza şi o parcare supraetajată pe strada Braşovului. Această parcare va avea aproximativ 400 de locuri de parcare, dintre care şi locuri pentru persoane cu handicap şi va deservi perimetrul din jurul magazinului Crişul, o zonă centrală aglomerată. Parcarea urmează să aibă 5 nivele supraterane, ultimul fiind o terasă, şi un seminivel demisol", a transmis, prin comunicat, primarul Ilie Bolojan. 

Liciaţia pentru construcţia parcării supraetajate a ajuns în etapa de evaluare a ofertelor, urmând să fie desemnat un constructor.