Primăria Oradea a stabilit amplasamentele celor 16 staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Staţiile vor fi dispuse, pe toată raza oraşului, în spaţiile intens circulate pentru a fi la îndemâna proprietarilor de maşini nepoluante.

Pe bani europeni..

Investiţia în cele 16 staţii de încărcare este estimată la circa 2,5 milioane lei şi se va derula prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Contribuţia oraşului va fi de 10%.

La stabilirea locaţiilor s-a ţinut cont de sugestiile oamenilor, de situaţia juridică a terenurilor unde vor fi amplasate staţiile şi de puterea electrică disponibilă.

"În acest moment proiectul e în stadiul studiului de fezabilitate, urmând ca în perioada următoare să fie depus spre finanţare", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

... în locurile aglomerate

Condiţiile cerute sunt ca municipiul să fie proprietar al terenului pe care se amenajează aceste spaţii, să nu existe ipoteci sau alte sarcini pe acel teren, să existe un acces neîngrădit la aceste staţii şi suficentă putere la reţeaua electrică din zonă, pentru că aceste staţii sunt mari consumatoare de energie.

Cele 16 staţii de încărcare vor fi amplasate la: Aquapark-ul Nymphaea (două staţii), Palatul de Justiţie din Parcul Traian, Serviciul de Paşapoarte din strada Republicii, Gara centrală, Primărie, Oradea Plaza, Universitatea din Oradea, Parcul Salca, Arena Antonio Alexe, Parcul Eurobusiness II şi viitoarea sală polivalentă.

Lista este continuată cu amplasamente pe străzile Alexandru Xenopol, Nufărului, Tudor Vladimirescu şi Bulevardul Dacia.

Vezi pe hartă unde vor fi amplasate staţiile de încărcare ale maşinilor electrice: