Din primăvară vor avea locuri de parcare. Primăria Oradea va cumpăra ruina din şanţul Cetăţii pentru a o demola şi a amenaja pe amplasamentul ei locuri de parcare pentru locuitorii blocului din spatele sediului Poliţiei Rutiere.

Consiliul Local a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, achiziţia construcţiei şi a terenului aferent, la un preţ de 64.000 euro.

"Inclusiv în presă a apărut problema reală a locuitorilor din acea zonă care nu au loc de parcare în curtea blocului. În momentul în care vom achiziţiona acea ruină, o vom demola şi vom amenaja locuri de parcare", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Construcţia nefinalizată din şanţul Cetăţii aparţine firmei CRI&GI şi a fost ridicată cu destinaţia de snack bar cu terasă.

BIHOREANUL a sesizat Primăria cu privire la criza locurilor de parcare încă în urmă cu două săptămâni, în urma unei reclamaţii a locuitorilor din zona Piaţa Cetăţii.

Mai mult, locuitorii reclamau ziarului că de când municipalitatea a amenajat parcări cu taxă în şanţul fortificaţiei nu mai au unde îşi lăsa maşinile. Locatarii s-au trezit cu platoul din curtea blocului ocupat de maşinile şoferilor care nu vor să plătească taxa de parcare.

În plus, orădenii se plâng că nu pot parca nici măcar pe bani pentru că parcarea pietruită de sub podul de la intrare în Cetate este marcată cu două indicatoare care se bat cap în cap. Un indicator permite, iar altul interzice parcarea pe bază de abonament de riveran.