Proprietarii de imobile din zona centrală care riscă să fie supraimpozitaţi deşi construcţiile pe care le deţin au fost ridicate cu toate avizele şi autorizaţiile necesare au ocazia să ia atitudine!

Primăria Oradea supune dezbaterii publice un proiect de regulament controversat privind supraimpozitarea cu 50% a clădirilor din zona centrală care nu respectă frontul stradal sau regimul de înălţime recomandat de arhitecţii municipalităţii.

După cum se ştie, municipalitatea intenţionează să supraimpoziteze imobilele care "ies în faţă" îngustând trotuarul aşa cum se întâmplă pe strada Tudor Vladimirescu în zona intersecţiei cu strada Sulyok István.

La fel, riscă să fie taxate clădirile mai mici decât media celor învecinate aşa cum se poate vedea pe strada Primăriei. Imobilele vor fi supraimpozitate chiar dacă sunt reabilitate sau îngrijite.

Dezbaterea publică va avea loc miercuri, 4 iulie, de la ora 16, în sala mare a Primăriei. Regulamentul ar putea intra ulterior în dezbaterea Consiliului Local chiar dacă municipalitatea nu are un invetar clar al imobilelor care urmează a fi supraimpozitate pentru că sunt insuficient de înalte sau aliniate raportat la clădirile vecine.

"Obiectivul principal al acestui regulament îl constituie punerea în valoare a fondului construit şi îmbunătăţirea aspectului urbanistic al Centrului Istoric şi al principalelor artere rutiere din Oradea", se menţionează în comunicatul Primăriei.