Primarul Ilie Bolojan a refuzat marţi să se pronunţe în scandalul momentului de la Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu în care managerul Dacian Foncea este acuzat că intenţionează să desfiinţeze secţiile de Oncologie şi Hematologie Pediatrică.

"Puncte de vedere diferite"

Chestionat de BIHOREANUL, la sfârşitul conferinţei de presă de marţi, cu privire la poziţia municipalităţii legat de acest subiect, primarul Ilie Bolojan a amânat un răspuns pentru săptămâna viitoare.

"Aşa cum ştiţi, un manager de spital din România nu poate desfiinţa, nu poate face modificări de secţii de spitale, fără acordul Ministerului Sănătăţii. Momentan, propunerea pe care spitalul a făcut-o nu are acordul Ministerului, fapt pentru care o să mă duc (n.r. la Bucureşti) să mă documentez. Trebuie să am nişte discuţii pe tema aceasta, pentru că sunt puncte de vedere diferite", a spus edilul, care a promis că "vom lua o decizie săptămâna viitoare".

Solicitat de jurnalişti, primarul a degrevat municipalitatea de orice responsabilitate. "Propunerile de modificări de secţii nu se fac cu acordul Primăriei, le face direct conducerea spitalului", a spus edilul.

Psihiatrie cu probleme

Bolojan a afirmat că municipalitatea se implică doar în investiţiile făcute la instituţiile spitaliceşti din subordine. "Unde am dat un acord a fost să se reloce secţii necorespunzătoare, gen secţiile de Neurologie şi Pneumoftiziologie, în spaţii corespunzătoare", a zis Bolojan.

Astfel, edilul a recunoscut condiţiile mizere de cazare de la Spitalul de Neuropsihiatrie reclamate recent BIHOREANULUI de un pacient orădean. "Condiţiile de la Spitalul de Psihiatrie nu sunt bune. Pe măsură ce se reabilitează spitalele noi, de anul viitor, vom intra şi la reabilitarea corpurilor vechi", a promis Bolojan.

Răspuns amânat

În context, primarul a refuzat să se pronunţe şi dacă este mulţumit sau nu de modul în care managerul Dacian Foncea conduce Spitalul Municipal. "Vă dau un răspuns în perioada următoare", a încheiat edilul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, în ciuda informațiilor vehiculate în spațiul public, Dacian Foncea susține că nu dorește să desființeze oncologia şi hematologia pediatrică, ci doar să le reorganizeze, și acuză nereguli în funcţionarea celor două compartimente. Foncea admite că vrea să reducă funcționarea acestora şi învinuiește doi medici specialişti proaspăt pensionaţi că ar fi folosit în propriul interes existenţa celor două compartimente.

Citiți pe această temă articolul „Acuzat că vrea să desfiinţeze Oncologia şi Hematologia pediatrică, managerul Spitalului Municipal contraatacă, dezvăluind nereguli grave şi chiar sabotaje