Primarul Ilie Bolojan a dispus luni scurtarea programului de lucru al magazinelor alimentare, veterinare, curăţătoriilor şi al farmaciilor din Oradea până la ora 21.

Iniţial, edilul a anunţat duminică, într-un mesaj transmis live pe Facebook, că în Oradea se vor închide la ora 21 supermarketurile. Până la urmă, însă, nu doar acestea vor avea program mai scurt.

"Primăria Oradea, prin Dispoziţia Primarului 500 din 23 martie 2020, a stabilit că începând de mâine, 24 martie, activitatea de vânzare a produselor alimentare, veterinare, farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie se suspendă în intervalul orar 21.00 – 06.00, pe toată durata stării de urgenţă", se menţionează într-un comunicat, transmis, luni, de reprezentanţii municipalităţii.

Măsura a fost luată pentru ca vânzătorii şi clienţii magazinelor să aibă răgazul necesar pentru a ajunge acasă înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor impuse între orele 22.00 – 06.00 prin Ordonanţa Militară 2.

Singura excepţie de la măsura de scurtare a programului o constituie farmaciile non-stop.

Potrivit Ordonanţei Militare 2, între orele 22.00 – 06.00 este permisă circulaţia doar pentru asigurarea bunurilor de strictă necesitate, deplasarea la locul de muncă şi retur, nevoile animalelor de companie, asistenţă medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea copilului sau a persoanelor vârstnice ori suferinde, ori deces al unui membru de familie.