Blocul ANL cu 30 de locuinţe cu una şi două camere, ridicat în curtea Spitalului Municipal din Oradea pentru medici rezidenţi, va fi gata pe finalul lunii septembrie, a transmis, luni, printr-un comunicat primarul Ilie Bolojan. 

Investiţia este realizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, şi Primăria Oradea.  

Lucrări la final

"În momentul de faţă se lucrează la finisaje interioare, se montează liftul şi centrala termică, iar în cursul lunii septembrie blocul va fi predat", a declarat Doru Negruţiu, consilier coordonator în cadrul Oficiului Regional pentru Locuinţe Nord-Vest.

Ministerul Dezvoltării asigură investiţia aferentă construirii blocului pe terenul pus la dispoziţie de către municipalitate, iar Primăria Oradea asigură costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiei, precum şi sistematizarea amplasamentului (apă, canalizare, energie termică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi). 

Potrivit comunicatului transmis, luni, de Primăria Oradea au fost demarate demersurile pentru conectarea blocului la reţelele de apă, canalizare şi termoficare, respectiv realizarea canalizării pluviale, asfaltarea drumurilor şi a parcărilor.

30 de locuinţe pentru medici

Blocul cu 30 de unităţi locative va avea locuinţe de una şi două camere, de nivel parter plus patru etaje. Investiţia a fost realizată pentru "evitarea migraţiei personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit". 

"Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii septembrie, Primăria Oradea realizând lucrările de utilitate în zonă. Acest bloc va fi o facilitate suplimentară, care va fi pus la dispoziţia sistemului sanitar şi a Facultăţii de Medicină, pentru medicii rezidenţi. Mulţumim pe această cale Ministerului Dezvoltării Regionale pentru această investiţie în urma căreia vom putea să atragem la Oradea medici competenţi, iar noi ne dorim ca pe o parte din ei, pe cei mai buni, să-i convingem că merită să rămână în Oradea", a transmis, prin comunicat, primarul Ilie Bolojan.

Repartiţia apartamentelor va fi făcută de Primărie în colaborare cu spitalele şi cadrele medicale orădene.

Ordinul de începere a lucrărilor la blocul ANL din curtea Spitalului Municipal a fost dat în aprilie 2018, iar construcţia, în valoare de peste 3 milioane de lei, este realizată de Selina şi Trameco.