Primarul Ilie Bolojan a anunţat vineri, preluarea de către Primărie de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a porţiunii din şoseaua de centură din zona intersecţiei cu strada Universităţii.

În anunţul făcut pe pagina de Facebook, Bolojan subliniază că "din păcate a durat doi ani de zile de la începerea demersurilor şi până la preluarea efectivă a tronsonului".

Totodată, a anunţat edilul, formalităţile încheiate vineri fac posibilă, în sfârşit, demararea lucrărilor de construire a pasajului care va supratraversa giraţia de la intrarea în Piaţa 100. "Lucrările la pasaj vor fi efectuate de către firma Porr şi vor începe luni, 14 octombrie. Pasajul va fi asemănător cu cel de pe Calea Aradului", a mai transmis primarul.

Lucrările de amenajare a pasajului format din două poduri gemene au fost atribuite în primăvară firmei Porr Construct pentru suma de 27,8 milioane lei. Termenul de finalizare a pasajului va fi de 21 de luni din care 3 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie efectivă.

Austriecii de la Porr Construct au mai construit până acum în Oradea pasajul suprateran peste şoseaua de centură care leagă cartierul Grigorescu de oraş şi s-au ocupat de modernizarea pistei Aeroportului Internaţional Oradea.


Anunţul primarului: