Oradea are printre cele mai scumpe taxiuri din ţară. Taximetriştii orădeni au majorat tarifele cu 40 de bani, astfel că, începând din 15 mai, preţul unei călătorii este de 2,68 lei pe kilometru în interiorul localităţii, respectiv 3,28 lei pe kilometru în afara oraşului.

"Majorarea de tarifele trebuia făcută încă din toamna anului trecut. Am tot amânat-o până am început să lucrăm în pierdere. Am fost nevoiţi să luăm această măsură pe fondul majorării tuturor costurilor. S-a scumpit RCA-ul, au crescut obligaţiile fiscale, preţul combustibilului este în continuă creştere, practic s-a scumpit totul", a declarat luni BIHOREANULUI reprezentantul Fulger Taxi, Camelia Dulca.

Peste Bucureşti!

Majorarea de tarife face taxiurile orădene printre cele mai scumpe din ţară. Spre exemplu, preţul pe kilometru este între 1,6 lei şi 3,49 lei în Bucureşti, 1,99 lei în Braşov, 2,5 lei în Botoşani şi 2,6 lei în Constanţa.

Camelia Dulca spune că aceste comparaţii sunt însă relative. "Oradea nu se poate compara cu Bucureştiul. Preţul pe kilometru este mai mare pentru că distanţele sunt mult mai mici şi este o problemă de rentabilitate", a spus Dulca.

În ciuda majorării de tarif, reprezentanta firmei de taxi spune că pasagerii nu vor simţi foarte mult diferenţa de preţ la buzunar. "La o călătorie de 10 kilometri, care în Oradea este una de distanţă lungă, clienţii vor plăti cu 4 lei mai mult. Sper ca acest lucru să nu afecteze foarte mult numărul călătoriilor", a afirmat Dulca.

Ultima majorare de tarif operată de taximetriştii orădeni a avut loc în anul 2015.

În Oradea funcţionează legal 880 de taximetre, deservite de patru dispecereate care funcţionează în cadrul a tot atâtea firme.