Primăria a modificat proiectul de reabilitare al malului stâng al Crişului Repede în sensul înfiinţării unei zone verzi cu bănci pentru relaxare.

Potrivit unei simulări publicate de viceprimarul Mircea Mălan pe Facebook, aliniamentul va porni de la capătul podului Sfântului Ladislau, în aval, către viitoarea coborâre la nivelul luciului de apă.

"Pe marginea actualului trotuar, care se va remodela, vor apărea zece copaci de mari dimensiuni care vor fi plantaţi în alveole, între copaci vor fi bănci, iar dincolo de bordură spre carosabil se va amenaja o pistă pentru biciclete", a declarat viceprimarul Mircea Mălan pentru BIHOREANUL.

Potrivit edilului, copacii vor fi plantaţi în această toamnă pentru a avea şanse cât mai mari să prindă rădăcini.

"În momentul de faţă se lucrează la restaurarea stâlpilor şi a jardinierelor, urmează să fie montată balustrada care a fost reabilitată şi să fie amenajată coborârea către malul Crişului Repede", a spus Mălan.

Zona va fi refăcută pe baza proiectului original din 1910 aparţinând arhitectului Vágó László, a mai precizat viceprimarul.

De-a lungul porţiunii de promenadă se vor planta 50 de platani, mai multe spaţii vor fi înierbate, zidul de sprijin se va înverzi cu iederă şi vor fi amplasate bănci de odihnă şi coşuri de gunoi.

Lucrările de amenajare a malului stâng al Crişului Repede sunt executate de asocierea firmelor Gavella, Porfido ed Arte Consorzio Stabile, Proconsolution şi Iriconstruct pentru 13,3 milioane lei, din care 13 milioane lei fonduri europene nerambursabile. Termenul de execuţie este de 12 luni.