Premieră absolută în domeniul plăţilor online pentru municipalitatea orădeană! Nu mai puţin de 41% dintre contribuabili şi-au achitat impozitele online în prima lună de încasări din 2020.

Procentul plătitorilor online este în creştere, de la doar 28%, câţi s-au înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Comparativ cu datele înregistrate în anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 47%, iar sumele încasate prin tranzacţii online s-au majorat cu 69%", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Practic, procentul de 41% al orădenilor care au preferat să îşi plătească impozitele online este aproape de cel de 42% reprezentând orădenii care şi-au achitat obligaţiile fiscale prin casieriile din Sala Ghişeelor.

Diferenţa o reprezintă contribuabilii care au apelat la plăţi prin intermediul POS (11%), CEC (3%) şi Poştă (3%).

"Creşterea numărului de orădeni care preferă să îşi achite impozitele prin internet se datorează celor două campanii de stimulare a acestei forme de plată. Pe de o parte este bonificaţia de două ori mai mare, de 8% faţă de 4%, acordată orădenilor care îşi plătesc integral impozitele prin internet. Pe de altă parte suntem în al patrulea an în care contribuabilii care îşi achită impozitele prin internet pot câştiga intrarea pentru o zi cu familia la Aquapark-ul Nymphaea", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Directorul a mai precizat că municipalitatea va căuta în continuare modalităţi de stimulare a plăţilor şi a corespondenţei cu contribuabilii, de la preluarea de solicitări la eliberarea de documente.