Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea anunţă încă o investiţie, de 5 milioane de euro, în parcul Industrial de pe Şoseaua Borşului, după ce REINERT Kunststofftechnik a decis să îşi extindă activitatea. Concret, firma îşi va construi o nouă clădire, întinsă pe 5.500 de metri pătraţi, şi va crea aproximativ 70 de locuri noi de muncă.

Informaţiile apar într-un comunicat conform căruia ADLO şi compania germană au semnat, vineri, contractul privind continuarea investiţiilor în acest parc industrial, în urma unei negocieri directe care a avut loc în noiembrie, anul trecut.

"Societatea REINERT Kunststofftechnik S.R.L. care activează in parcul industrial din anul 2015 cu un număr de 150 angajaţi îşi extinde activitatea printr-o investiţie nouă în valoare totală de 5 milioane de euro. Suprafaţa totală de teren pe care Societatea REINERT Kunststofftechnik SRL îşi va dezvolta noul proiect este de 10.008 mp şi constă în construirea unei clădiri în suprafaţă de aproximativ 5.500 mp. destinată activităţii de fabricare a altor produse din material plastic", arată comunicatul.

Reinert utilizează tehnologia injectării materialelor termoplastice, preponderent pentru industria auto, folosind echipamente de ultimă generaţie cu tehnologie de vârf, mai scrie sursa citată, compania din Oradea fiind responsabilă de întregul proces de dezvoltare a produselor, "începând cu proiectarea şi confecţionarea instrumentelor de bază ale unei piese şi până la piese cu mai multe componente, în unităţi extrem de complexe, inclusiv asamblare, tampografiere şi sudare".

ADLO mai arată că, urmare a noii investiţii, numărul locurilor de muncă nou create în Parcul Industrial va fi de minimum 70.

Anunţul ADLO vine după ce, pe 13 ianuarie, a făcut publică o altă investiţie, în valoare de 6,6 milioane euro, din care 4,6 milioane euro din fonduri europene. Firma Atnom va amenaja, în Parcul Industrial II, de pe strada Ogorului, pe un teren de 20.000 metri pătraţi o fabrică de acumulatori pentru maşini electrice, avioane cu producţie hibridă, telecomunicaţii şi altele. Investiţia va genera 40 locuri de muncă.