Atenţie, şoferi! Restricţiile de circulaţie din Bulevardul Cantemir se prelungesc. De asemenea, vor exista restricţii şi pe alte tronsoane din oraş.

Pe o bandă pe sens

Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier din cadrul Primăriei a aprobat, marţi, instituirea mai multor restricţii de circulaţie pentru desfăşurarea unor lucrări de infrastructură.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, comisia a aprobat prelungirea până pe 8 august a închiderii circulaţiei pe cele două benzi de circulaţie de pe Bulevardul Cantemir pe sensul de mers către zona centrală.

Restricţiile, necesare pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, se vor aplica pe tronsonul de şosea delimitat de străzile Muntele Găina şi Gheorghe Costa-Foru.

Pe durata acestora, traficul rutier se va desfăşura pe cele două benzi ale sensului de mers către cartierul Nufărul, una dintre acestea fiind folosită în continuare ca bandă de circulaţie spre centrul Oradiei.

Tot pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare şi tot până pe 8 august a fost prelungită închiderea circulaţiei pe strada Anatole France, tronsonul delimitat de străzile Jean Jaures şi Lugojului.

Pregătiri de şantier!

Comisia a mai hotărât marţi închiderea bretelei de legătură dintre Bulevardul Magheru şi Parcul Traian în perioada 22 iulie, de la ora 9, până în 23 iulie, la ora 7.

"Închiderea este necesară pentru racordarea organizării de şantier la reţeaua de utilităţi în cadrul obiectivului de investiţie "Soluţie inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai pod Dacia - Bdul Magheru", a anunţat Primăria.

Acestea vor fi primele pregătiri înaintea începerii lucrărilor de lărgire cu câte o bandă pe sens a podului Dacia şi de amenajare a tunelului pe sub Bulevardul Magheru.

Lucrări la linie

La fel, pentru perioada 23 – 25 iulie, între orele 8:30 – 15:30, la cererea Companiei Naţionale de Căi Ferate, comisia a aprobat instituirea circulaţiei auto alternativ, pe o singură bandă, la trecerea de nivel cu cale ferată peste care noul drum de Sântandrei intră în şoseaua de centură în zona fostei Pieţe Ioşia.

Măsura este necesară pentru desfăşurarea lucrărilor de înlocuire a dalelor de beton degradate de-a lungul timpului.