Municipalitatea orădeană ia în calcul mutarea Stadionului Municipal pe terenul viran din spatele Liceului cu Program Sportiv Bihorul.

"Să fim pregătiţi..."

Având în vedere că amplasamentul de la ieşirea din oraş către Băile Felix este încă disputat în instanţă cu familia Maghiar, Primăria şi-a redirecţionat atenţia către unul dintre puţinele terenuri libere din oraş.

Consiliul Local a aprobat, joi, cu voturile reprezentanţilor PNL şi PSD declararea interesului public pentru construirea unei arene sportive precum şi realizarea unui PUG de regenerare urbană şi a unui studiu de fezabilitate privind construirea ei pe acest amplasament.

Spaţiul delimitat de străzile Făgăraşului şi Traian Blajovici, precum şi de Liceul cu Program Sportiv şi Grădina Zoologică, aparţine în prezent Consiliului Judeţean Bihor şi se află în folosinţa firmei Selina.

"Încercăm să realizăm toate formalităţile necesare astfel încât, dacă vom avea oportunitatea să finanţăm această lucrare prin Compania Naţională de Investiţii, să avem documentele pregătite", a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Primăria şi CJ Bihor ar cădea la pace

Potrivit viceprimarului Florin Birta, reprezentanţii municipalităţii au o înţelegere de principiu cu cei ai Consiliului Judeţean Bihor pentru preluarea terenului.

"Domnul primar Bolojan a avut o discuţie de principiul cu preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, şi au convenit adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local pentru realizarea studiului de fezabilitate. Studiul va stabili exact amplasamentul viitoarei arene şi suprafeţele necesare bunei funcţionări a acesteia", a declarat viceprimarul.

Florin Birta a spus că amplasamentul ales este mult mai potrivit pentru un stadion municipal decât cel de la ieşirea din oraş pentru că permite amenajarea în zonă a unui hub sportiv în care oraşul ar putea organiza evenimente de amploare.

În imediata vecinătate se mai găseşte Stadionul Tineretului, stadionul şi sala de sport a Universităţii, precum şi viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri aflată în construcţie.

Municipalitatea orădeană îşi doreşte un stadion de fotbal de 15.000 - 20.000 de locuri, după modelul celui din Târgu Jiu. Amplasamentul actualei arene Iuliu Bodola ar putea fi transformat în parc.