Salariile angajaţilor Primăriei Oradea vor fi majorate cu procente între 5% şi 10%. Directorii şi personalul de conducere vor beneficia de o creştere salarială mai mică, iar personalul de execuţie şi cei cu salarii mici de o majorare ceva mai consistentă.

Din 1 februarie

Consiliul Local a aprobat marţi cu votul exclusiv al celor 16 reprezentanţi ai PNL prezenţi în sală creşterea salariilor angajaţilor Primăriei începând cu data de 1 februarie. Consilierii PSD şi cei ai UDMR s-au abţinut de la vot.

Creşterea salariilor se va aplica pe fondul majorării salariului minim brut pe economie la 2.080 lei pe lună, prin Hotărârea de Guvern 937 din 7 decembrie 2018.

Astfel, funcţionarul cel mai bine retribuit din aparatul administrativ al municipalităţii va fi în continuare secretarul Consiliului Local, Ionel Vila.

Acesta va avea de la 1 februarie un salariu de 11.863 lei brut pe lună la care se va adăuga norma de hrană.

"Norma de hrană se acordă doar pentru zilele lucrate şi este la nivelul a două salarii minime brute pe ţară de la sfârşitul anului 2018", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Concret, indemnizaţia pentru hrană, care se acordă fiecărui funcţionar al municipalităţii, va fi de 3.800 lei pe an.

Prea puţin...

Creşterea salarială de până în 10% a nemulţumit majoritatea angajaţilor municipalităţii. În cazul în care Consiliul Local nu ar fi reglementat marţi modificarea salariilor, toţi angajaţii ar fi beneficiat de o majorare de 10% plus indemnizaţia de hrană.

Funcţionarii sunt cu atât mai supăraţi cu cât susţin că angajaţii municipalităţii orădene au salarii mai mici decât cei ai unor administraţii locale de grad inferior sau chiar ai primăriilor limitrofe cum ar fi Sântandrei, Sânmartin sau Borş.

De altfel, numai în luna decembrie patru angajaţi ai Primăriei s-au transferat la alte instituţii, cum ar fi Consiliul Judeţean Bihor, unde, la un volum de muncă mult mai mic, beneficiază de salarii cu 20% mai mari.